Recept- Biscotti med mandel o choklad
Ca 45 st
100 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Lägg smör och socker i matberedaren och kör tills det blir poröst. Knäck i ett ägg i taget.
Blanda i det torra ingredienserna.
Tillsätt någon smaksättning och blanda i matberedaren.
Dela degen i 4 delar och rulla till längder, platta till något. Grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ca 20 minuter i 200 graders värme. Tag ut skorporna och skär dem ca 2 cm breda. Ställ tillbaka skorporna i ugnen och låt stå och torka, gärna under natten!
Förslag på smaksättning:
Choklad och mandel:
150 g mörk choklad
ca 1 dl sötmandel
Använder du matberedare räcker det med att grovhacka mandel och choklad.
Kör du med elvisp måste ingredienserna finhackas.
Jorgubb, mandel och aprikos:
1 dl torkade jordgubbar
1 dl torkade mandlar
1 dl sötmandel
Använder du matberedare räcker det med att grovhacka mandel och frukt.
Kör du med elvisp måste ingredienserna finhackas.
100 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
½ tsk salt
Lägg smör och socker i matberedaren och kör tills det blir poröst. Knäck i ett ägg i taget.
Blanda i det torra ingredienserna.
Tillsätt någon smaksättning och blanda i matberedaren.
Dela degen i 4 delar och rulla till längder, platta till något. Grädda på bakplåtspappersklädd plåt i ca 20 minuter i 200 graders värme. Tag ut skorporna och skär dem ca 2 cm breda. Ställ tillbaka skorporna i ugnen och låt stå och torka, gärna under natten!
Förslag på smaksättning:
Choklad och mandel:
150 g mörk choklad
ca 1 dl sötmandel
Använder du matberedare räcker det med att grovhacka mandel och choklad.
Kör du med elvisp måste ingredienserna finhackas.
Jorgubb, mandel och aprikos:
1 dl torkade jordgubbar
1 dl torkade mandlar
1 dl sötmandel
Använder du matberedare räcker det med att grovhacka mandel och frukt.
Kör du med elvisp måste ingredienserna finhackas.
Kommentarer
Trackback